Wat doen we?: Dashboard Revisie

Dashboard-cockpit-revisie-reparatie

Meer informatie

Vermoed u dat er een defect zit in uw dashboard?

Dit kunnen wij voor u uitsluiten door het dashboard aan te sluiten op onze Carmo-dashboard-simulatiekast.
Deze testkast beschikt over nagenoeg alle signalen die een dashboard op de motorfiets binnen krijgt. Een kleine greep hieruit is:
- Snelheid signaal
- Toerenteller signaal
- Brandstofmeter sensor
- Temperatuur sensor
- Oliedruk sensor
- Richtingaanwijzer
- Verlichting
- CAN-bus systeem

Daarnaast wordt er rekening gehouden met het feit dat sommige klachten pas naar boven komen bij bijvoorbeeld een hoge of lage temperatuur en of een bepaalde tijdsduur.

Meten is weten
Met behulp van een oscilloscoop volgen wij de signalen op de print en controleren of de printplaat (PCB) de signalen juist verwerkt. Wanneer dit niet het geval is wordt er gekeken welk circuit op de printplaat het probleem veroorzaakt. Om er zeker van te zijn dat niet meerdere componenten zijn beschadigd, wordt het circuit gereviseerd met originele of verbeterde componenten.
Na de reparatie wordt het dashboard nogmaals langdurig getest om ervan overtuigd te zijn dat de revisie het juiste resultaat heeft.

Waarom reparatie t.o.v. nieuw of tweedehands?
Bij reparatie van uw dashboard zal uw kilometerstand (en eventueeel sleutelcodes) behouden blijven. Daarnaast wordt er door ons gekeken naar verbeterde onderdelen. Een nieuw of tweedehands dashboard zal namelijk over dezelfde zwakke componenten beschikken als uw originele dashboard. Tevens krijgt u een jaar garantie op de reparatie/revisie en wordt er gekeken wat het defect veroorzaakt kan hebben, zoals bijvoorbeeld overspanning of vocht. Een oorzaak van defect wordt altijd vermeld op de reparatiekaart die u samen met u dashboard ontvangt, zo kunt u wellicht voorkomen dat het dashboard weer defect raakt!

Sleutelcodes & kilometerstand
Is reparatie van uw dashboard niet mogelijk of heeft u al een tweedehands (of nieuw) dashboard aangeschaft dan zijn wij in staat om de kilometerstand, en indien van toepassing ook de sleutelcodes, van uw originele dashboard in het tweedehands of nieuw dashboard te programmeren, zelfs als de printplaat gebroken is.
Hiervoor hebben wij uw defecte originele dashboard en uw tweedehandse of nieuw dashboard nodig.

Voor ons onbekend dashboard?
Staat uw dashboard niet in de lijst op onze website (zie HIER onze lijst)? Wij vinden het geen probleem om voor ons onbekende dashboards te onderzoeken en toe te voegen aan ons simulatieprotocol van de Carmo-simulatiekast.

Tijdsduur
Wij proberen alles te testen en eventueel te repareren/reviseren binnen 3 werkdagen, dit lukt vrijwel altijd.

Team-Carmo

Email onze specialist:
koen@carmo.nl

Waarom Carmo?

    Tot 3 jaar garantie

    Vaste reparatie prijzen

    Oorzaak van defect

    Veel producten op voorraad

    Reparatie in 3 dagen