Onze diensten

DE ORGANISATIE
Carmo electronics BV Helmond Motor motorfiets elektronica
Carmo electronics is een innovatief bedrijf dat actief is op het gebied van motorelektronica. Sinds de oprichting in 1994 heeft Carmo electronics zich gespecialiseerd in het testen en repareren van regelsystemen van motorvoertuigen. Daarnaast houdt Carmo electronics zich bezig met de ontwikkeling van digitale ontstekingen/injectiesystemen van alle soorten verbrandingsmotoren. Carmo electronics kan door haar expertise en flexibele organisatiestructuur uitstekend inspelen op de wensen van haar klanten. Het aanmelden van chipsleutels, het flashen van ECU´s voor betere prestaties evenals het herwikkelen van dynamo´s hehoren tot de werkzaamheden van Carmo electronics. Ook verkoopt Carmo electronics motorvoertuig elektronica onderdelen en diagnose apparatuur.

De jarenlange ervaring en specialistische kennis die Carmo electronics heeft opgebouwd, staan garant voor een betrouwbare partner in motorelektronica. Inmiddels maakt een grote klantenkring in heel Nederland en buiten Nederland gebruik van de uiteenlopende producten en diensten. Een eigen afdeling Research & Development maakt het mogelijk in te spelen op de razendsnelle ontwikkelingen op motorgebied. Carmo electronics kan hierdoor nieuwe technologieën testen en innovatieve producten ontwikkelen voor zowel de consumenten- als professionele markt.

De producten en dienstverlening van Carmo electronics richten zich op de motorelektronica van alle voertuigen met een verbrandingsmotor. Naast motorfietsen moet u hierbij denken aan: jetski's, powerboats, trikes, quads, go-karts en minibikes. Carmo Electronics heeft haar dienstverlening als volgt gecategoriseerd:
Motorfiets bike ECU ECM CDI controller computer blackbox unit test reparatie revisie

 

1. Testen en reparatie ontstekingssystemen - motorfietsen
2. Universele vervangingsunit - motorfietsen
3. Programmeerbare ontstekings- en injectiesystemen, ECU flashen / chiptuning, toerenbegrenzer verleggen
4. Aanmelden chipsleutels (Alle sleutels kwijt)
5. Aanverwante elektronicaproducten voor verbrandingsmotoren
6. Herwikkelen van dynamo´s stators

 

Bij klachten over uw motorfiets, die te maken kunnen hebben met het ontstekings- en/of injectiesystemen, raadt Carmo electronics aan een test te laten uitvoeren. Bij het testen van het ontstekings en/of injectiesystemen worden de testresultaten op verschillende onderdelen in kaart gebracht, zoals: duur, temperatuur, trillingen, vocht, belasting en toerental. De testresultaten worden overzichtelijk getoond door een meegeleverde grafiek. Naast het ontstekings- en injectiesystemen kunnen ook andere elektronicasystemen van een motorfiets aan een betrouwbare test onderworpen worden, zoals: de dashboards, sleutel herkennings systemen, dynamo, spanningsregelaar en powervalve unit. Bij defecte onderdelen wordt eerst contact opgenomen met de klant, voordat tot reparatie wordt overgegaan.Carmo motor motorfiets display tellerunit dashboard cockpit revisie testen reparatie

Carmo electronics kan een defect regelsysteem van nagenoeg alle motorfietsen in eigen huis zeer nauwkeurig repareren. Hiervoor hoeft u slechts de ontstekingsunit op te sturen. Carmo electronics heeft een uniek simulatieprotocol ontworpen waarmee alle signalen nagebootst kunnen worden van uw merk voertuig. Alle reparaties worden uitgevoerd met hoogwaardige onderdelen, waardoor de betrouwbaarheid gegarandeerd is. De gerepareerde units worden afgewerkt met een uiterst sterke coating, die de unit beschermt tegen de meest extreme weersinvloeden.
Lever altijd een duidelijke klachtenomschrijving mee bij het opsturen van het regelsysteem. Alleen dan kan Carmo electronics u garanderen dat testen, reparatie en retour zenden van de unit binnen 3 werkdagen plaatsvindt.

Het grote voordeel van reparatie ten opzichte van aankoop van een nieuwe regelunit is, dat uit de test blijkt wat de oorzaak van het defect is. Zelfs als het defect niet in de regelunit zelf zit, maar elders in het elektronicasysteem. Bij reparatie wordt deze informatie gratis meegeleverd. Zo kunt u tijdig de defecte onderdelen (laten) vervangen, zodat het opnieuw defect gaan van de regelunit is uitgesloten. Dit bespaart u veel tijd en onnodige kosten.

CDI TCI ECU motorbike test repair

Carmo electronics kan het regelsysteem van nagenoeg alle merken motorfietsen repareren, inclusief de zogenaamde zacht ingegoten units. Hard ingegoten units kunnen getest worden, maar niet gerepareerd. De mate van hardheid kunt u beoordelen door het ingegoten deel met uw nagel in te drukken. Indien u met uw nagel een afdruk kunt maken, heeft u te maken met een zacht ingegoten unit.

Display repair, tellerunit reparatie

In uitzonderlijke gevallen kan Carmo electronics geen betrouwbare reparatie van de regelunit uitvoeren. Bijvoorbeeld bij onherstelbare schade aan de printplaat, het hart van het regelsysteem. De universele vervangingsunit van Carmo electronics biedt dan uitkomst. Carmo electronics heeft in eigen beheer een universele, digitale regelunit ontwikkeld die door de SMD-technologie klein in afmeting is en daardoor geschikt voor bijna alle merken motorfietsen. De printplaat van deze vervangingsunit is ontwikkeld volgens de modernste technieken en voldoet aan de hoogste eisen van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Hierdoor levert de vervangingsunit optimale prestaties en is de unit volledig bestand tegen trillingen en zware belastingen. De vervangingsunit is afgewerkt met een uiterst sterke coating voor een optimale bescherming tegen de meest extreme weersinvloeden. Carmo electronics kan een universele vervangingsunit voor uw motorfiets leveren binnen 3 werkdagen.

 

TCI CDI ECU Replacer GPZ

Een groot voordeel van de Carmo electronics vervangingsunit is, dat uit de test blijkt wat de oorzaak van het defect is. Zelfs als het defect niet in de regelunit zelf zit, maar elders in het elektronicasysteem. Dit in tegenstelling tot een nieuwe regelunit. Carmo electronics levert deze waardevolle informatie bij elke reparatie gratis mee. Zo kunt u tijdig de defecte onderdelen (laten) vervangen, zodat het opnieuw defect gaan van de ontstekingsunit is uitgesloten. Dit bespaart u veel tijd en onnodige kosten. Een ander voordeel is dat Carmo electronics standaard acceleratiedetectie in haar vervangingsunits heeft geprogrammeerd. Hierdoor zal uw motorfiets aanzienlijk beter accelereren, ook bij lagere toeren. Andere voordelen vindt u onder ´vervangers´ op deze site.

Carmo electronics heeft met zijn programmeerbare ADI (ontsteking) en AFI (ontsteking en injectie) systemen aantoonbare resultaten behaald. Zo heeft het Ten Kate Honda Team sinds 2000 haar Honda motorfietsen in de Supersport klasse uitgerust met het Carmo electronics AFI systeem. In 2002 en 2003 heeft dit succesvolle Nederlandse team het wereldkampioenschap behaald.

Carmo electronics is in staat door zijn specialistische kennis van motorelektronica, klant specifieke oplossingen aan te dragen. Voorbeelden hiervan zijn het vervangen van mechanische ontstekingen van klassieke motoren. Hiervoor kan Carmo electronics een in eigen beheer ontwikkelde digitale ontstekings unit leveren, waarbij gratis advies wordt gegeven over de nodige aanpassingen in het ontstekingssysteem van de motorfiets.

Hebt u een motorfiets met een toeren- of vermogenbegrenzer waardoor uw motorfiets niet optimaal kan presteren? Carmo electronics heeft de expertise in huis om toerenbegrenzers te verleggen en vermogenbegrenzers te verwijderen. Informeert u naar onze mogelijkheden.

Carmo electronics is sinds 2000 actief in de motorsport voor uiteenlopende voertuigen met een verbrandingsmotor als: motorfietsen, jetski's, powerboats, trikes, quads, go-karts en minibikes. Voor deze professionele markt heeft Carmo electronics volledig programmeerbare ontstekings- (ADI) en injectiesystemen (AFI) ontwikkeld. Deze zeer geavanceerde systemen zijn ontworpen volgens de laatste technologieën met als doel maximale prestaties uit de motor te halen.
De programmeerbare ontstekings- en injectiesystemen worden compleet geleverd met software, programmeerkabel en gebruikershandleiding, zodat u deze systemen zelf kunt programmeren. Zo bent u verzekerd van optimale motorprestaties in elke situatie. De software is geschikt voor elke laptop en personal computer, die uitgerust is met een RS232-communicatiepoort.

Bent u geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op het gebied van onze programmeerbare ADI en AFI systemen, vraagt u dan naar onze speciale leaflet. Deze kunt u ook downloaden van onze website. U vindt er een uitgebreide referentielijst en u kunt demosoftware downloaden om een indruk te krijgen van demogelijkheden.

Carmo electronics levert verschillende elektronicaproducten voor alle verbrandingsmotoren, zoals: dynamo's, spanningsregelaars, pickups en ontstekingsspoelen. De producten zijn van uitstekende kwaliteit en worden tegen concurrerende prijzen uit voorraad geleverd.

Naast de uit voorraad leverbare producten kan Carmo Electronics u van dienst zijn bij specifieke wensen over elektronicasystemen. In die gevallen bespreekt Carmo electronics de mogelijkheden en maakt duidelijke afspraken met u over kosten en levering, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Zo biedt Carmo Electronics een snelle herwikkel service van ontstekingsspoelen en dynamo's aan, die aanzienlijk goedkoper is dan de aanschaf van een nieuw exemplaar.

Alle producten worden geleverd met superieure onderdelen en voldoen aan de nieuwste kwaliteitsnormen. Daarnaast besteedt Carmo electronics de grootst mogelijke zorg aan haar dienstverlening. Hierdoor kan Carmo electronics een garantie van 1 jaar geven op alle geleverde producten en diensten. Gaat het product onverhoopt defect binnen die periode, dan wordt het probleem kosteloos verholpen.
In het geval van een reparatie of aankoop van een Carmo electronics vervangingsunit ontvangt u een garantiecertificaat, dat u gedurende de garantieperiode goed dient te bewaren. Op vertoon van dit certificaat kunt u gebruik maken van de garantieregeling.

Voor deskundig advies of vragen over onze uitgebreide mogelijkheden en prijzen kunt u telefonisch contact opnemen met Carmo electronics: +31 (0)492 565220 of kijk verder op deze site.

Groeten,
Team-Carmo

Waarom Carmo?

    Tot 3 jaar garantie

    Vaste reparatie prijzen

    Oorzaak van defect

    Veel producten op voorraad

    Reparatie in 3 dagen